Oops.. i did it again!

Een passende quote van nog iemand die geestelijk wordt uitgedaagd zeg maar šŸ˜‰

Maar helaas is deze quote wel van toepassing. Het is me helaas weer overkomen. Ik heb mezelf en iedereen om mij heen laten geloven dat de weg uit mijn dal nog steeds omhoog liep. Dit bleek niet zo. Ik kan niet anders dan toegeven dat het sinds de zomer vakantie toch steeds een stukje slechter ging in mijn hoofd.

Steeds wat gedachten erbij en de gedachten steeds wat negatiever wat uiteindelijk mijn gedrag heeft beĆÆnvloed waardoor ik inmiddels niet alleen onrustig denk maar ook doe.

Het dal is minder diep gelukkig dan 2 jaar geleden maar het is evengoed aardig diep. Heet het ook hoogtevrees wanneer je aan de rand van dit dal staat, erin kijkt en bang wordt van het gat wat je ziet? Of noemen we het dan dieptevrees? Anyways.. het is diep en ik ben bang.

Ik heb eerder aan de bel getrokken. Dat is positief. Blijkbaar ben ik me er eerder van bewust. Dat is al iets. Maar dat maakt het niet minder makkelijk. Ik schaam me, ben boos, verdrietig, vreselijk moe en zou er alles voor geven me gewoon weer eens blij te voelen. Een beetje zin te hebben in de dag die begint.

Ik ga er weer hard aan werken. Want ik wil terig wat ik ooit had, innerlijke rust. Kan me alleen niet meer zo goed herinneren hoe dat voelt. Want hoe mijn weg de afgelopen jaren ook omhoog heeft gelopen, bij de begane grond waren we nog niet. Ik zag nog geen daglicht. Als ik eerlijk ben weet ik niet eens meer zo goed hoe mijn leven eruit zag toen ik nog wel op de begane grond was. Hoe ik mijn huis en leven op orde had.

Maar dit is alleen maar een rede om weer aan de slag te gaan. Ik kom er wel maar blijkbaar heb ik gewoon langer de tijd nodig.

En nog steeds ben ik dankbaar voor alles wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren. Hoe hard en zwaar de lessen ook waren, ik ben dankbaar.

Het was een zwaar bericht en wellicht is niet iedereen het met me eens maar ik wil verder komen in mijn leven en ik heb inmiddels geleerd dat openheid en eerlijkheid naar jezelf en je naasten de belangrijkste stap daartoe is.

Deze pagina gaat over ons heerlijke gezin. Over wat we meemaken en over wat ons raakt en inspireert. Dit raakt ons diep.

Maar we zijn niet alleen negatief. Je ervaart pieken alleen doordat je ook dalen kent. Ze maken je sterk en kunnen ook een hoop brengen. So..BRING IT ON!!

Liefs Wieke