Home Inc.

Vorig jaar ben ik begonnen met het leven van mijn (carrière) droom. Toen heb ik Home Inc. opgezet en middels mijn bedrijf deel ik mijn kennis/passie en inspiratie wat betreft wonen/interieur en design.

Zie www.home-inc.nl voor meer informatie!

 

 

Meester Albers

Ga je naar de schoolreünie van je oude MTS wordt je gevraagd om er leraar te worden. Geloof me, dat is even slikken. Maar wel een eer. En misschien zelfs wel leuk en welkom.

Na goed nagedacht en overlegd te hebben zijn Wieke en ik het eens dat dit wellicht precies is wat wij nu als gezin nodig hebben. Dus heb ik mijn baan bij Sollas in Wormer opgezegd. Sterker nog ik heb een vast contract afgewezen. De baan bij Sollas bracht me helaas niet de uitdaging die ik zocht en even een ander carrièrepad is eigenlijk wel welkom. Dus nam ik de baan tot technisch leraar aan de MTS in Amsterdam graag aan.

Inmiddels ben ik het afgelopen half jaar aangesproken met Meester Albers en het bevalt me uitstekend! De baan past me perfect en ik haal veel voldoening uit het overbrengen van mijn technische kennis. Als vader van 4 heb ik natuurlijk ook genoeg levenslessen te delen en die combinatie is uitdagend en leuk.

Momenteel volg ik zelf ook een opleiding tot leraar. Dit is pittig maar prettig omdat ik natuurlijk veel te ontwikkelen heb op dit vlak. Naar verwachting rond ik deze opleiding in Mei 2016 af. Maar met mijn ervaring lukt het stil krijgen van die gasten natuurlijk prima 😉

wpid-IMG_20140303_173559.jpg

Nieuwe baan

Na ruim 9 jaar high-tech geknutsel bij Hembrug Machine Tools is het tijd geworden voor iets nieuws. En wel op 3 minuten fietsen van huis !

Per 1 feb ben ik begonnen als software engineer bij de Fa. Sollas in Wormer. Sollas is een 65 jaar oud familie bedrijf wat folie verpakkings machines maakt. Denk hierbij aan de doorzichtige folie om een parfum verpakking heen.

Net als Hembrug bedient Sollas een klein segment van de markt door een specialisme. Sollas is o.a. gespecialiseerd in snelle en flexibele machines met een korte omsteltijd. Dit verkrijgen zij momenteel door alle bewegingen uit te voeren met servo motoren ipv curve schijven. Zij zijn momenteel marktleider in het toepassen van deze techniek. Tevens wordt er hard gewerkt aan het kunnen folie verpakken van flessen en andere vrije vormen.

Ter uitbreiding van het kennisniveau omtrent deze technische ommekeer ben ik daar aangenomen. Ik zal me daar vooral bezig gaan houden met software- en motion taken. Vanwege mijn uitstekende mechatronische kennis en ervaring ben ik de juiste persoon op de juiste plek. Ik hoop hier weer een lange tijd met veel plezier mijn technische creativiteit te kunnen benutten.