Het huis dat glom

Het huis dat glom

Er was eens een huis dat glom. Het glom zo hard dat je het tot in de ruimte kon zien.
Het was er altijd lekker warm en er branden altijd mooie lichtjes. En iedereen die in het huis woonde was geliefd.
Er woonden 6 mensen. Een papa, een mama en vier lieve kindjes. Ze waren gelukkig en hielden heel veel van elkaar.
Op een dag werd er aan de voordeur geklopt. Het was de politie. Het huis glom zo hard dat ze een boete zouden krijgen. Het was niet de bedoeling dat huizen zoveel licht en warmte gaven. De boete was hoog en de papa was ongerust dat ze hem niet konden betalen. Ze hadden precies een week de tijd.

De boze politie reed elke dag langs en keek elke dag een beetje bozer naar binnen. Op de vijfde dag kleurde hij groen.
Op de zesde dag begon het te sneeuwen, eerst zachtjes, maar al snel sneeuwde het grote vlokken.
Op de zevende, en laatste dag van de week, sneeuwde het nog steeds. Heel het land was bedekt onder een hele dikke laag sneeuw. Het was zo koud dat alle verwarmingsleidingen bevroren waren. Iedereen had het zo koud en had zo een honger omdat ze niet meer konden koken.
Behalve het gezin dat woonde in het huis dat glom, daar was het warm en gezellig zoals altijd.
Op de zevende dag klopte de boze politie aan bij het huis om het geld te komen ophalen. De vader had alles wat ze hadden verzameld en stond klaar het te geven. Verdrietig of ongerust was de vader inmiddels niet meer want zolang ze elkaar hadden en in hun glimmende huis woonden hadden ze helemaal geen geld nodig.

De politie stond bibberend van de kou voor de deur maar voelde hoe de warmte van het huis hem tegemoet kwam. De moeder nodigde hem uit binnen te komen om zich te verwarmen.
De politie stapte binnen en warmde zich op, er kwam zelfs een lach op zijn gezicht. Hij vertelde over alle mensen die het zo koud hadden. De kinderen nodigde al die mensen bij hen in huis uit. Het huis zat vol mensen die het weer lekker warm hadden en het werd steeds gezelliger. Er werd gedanst en gezongen.
De politie was d boete helemaal vergeten. De zoon van het gezin vroeg hem waarom hij toch zo boos was op het gezin en het huis dat glom. De politie bleek niet boos, hij was jaloers. Groen van jaloezie. Hij wilde ook zoveel warmte kennen en dacht dat er niet genoeg zou zijn. Maar er bleek meer dan voldoende. Er bleek zelfs genoeg voor het hele land en iedereen die het nodig had. De vader mocht het geld houden en daar kochten ze eten van voor iedereen die honger had.

Het bleef tot aan de lente druk en gezellig in het huis dat glom. En toen iedereen weer naar zijn eigen huis ging zei de mama dat ze altijd welkom waren in het fijne huis.
Weet je waarom het huis glimt?
Door de liefde van de mensen die erin wonen. Ze hadden er zoooveel van dat het gewoon uit het huis barstte.
En waar het huis dat glimt staat? Het staat aan de Spatterstraat in Wormer.
Het is ons eigen, fijne huis.

Ik hou van jullie lieve mensen van me!

Kus van Mama

Afbeeldingsresultaat voor huis in de sneeuw